Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från gryning till skymning

Gryning

Ambitiösa tankar flödar in

Igenom den torraste öken
Uthålligheten är jämlik solens värme
Obegripligt starkt

Flyter med det vildaste havet
Förbi och även bemästra den

Svävar med storm i skyn
Men omvandla det till vindstilla

Passerar frestande skatter
Där girigheten räckte inte till

Skymningen råder

I de kallaste nätterna
Värmer du mig
Av
Färgerna i horisonten

Som en helig dykare
In i natten

Gnistor blir visuella
Nu sprakar det i drömmarna


Fjärran obetydlig

Sökandet är obegränsad


Känner av dig
I hela kroppen

Du finns där ute...




Fri vers av M.A.J.R
Läst 610 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2011-01-14 17:21



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Sköna rader.
2012-06-08

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Du målar skönhet med din ordpensel. =) Suverän. =)
2011-03-22

  *Camilla*
Ett pirr av värme längst ryggraden
som lokaliserar sig till min bröstkorg och
ett leende fyllt av längtan

Ser framför mig hur en brinnande blick
står på andra sidan horisonten någonstans, och letar

precis som du


/C
2011-03-16

  mare VIP
Mycket fin dikt
2011-01-19

    Mimmi17
"I de kallaste nätterna/Värmer du mig /Av/Färgerna i horisonten", vilken fin dikt, vackra ord att ta till sig!
2011-01-17

  Lena Själsöga Keijser
denna vackra målning andas jag skönheten i
så många vackra skikt
din fjäderpenna ljuder vackert

tack

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2011-01-14

  Emme VIP
En väldigt fin dikt..
2011-01-14

    vilgot hellros
grymt dude!
2011-01-14

  Maiah VIP
Fantastiskt bra skrivet....
2011-01-14

  Mr Lindemann VIP
Med en anstrykning av att kunna tycka att följande rad är en radf att minnas:"För mig är fjärran obetydlig

Sökandet är obegränsad"

Sedan går det nog att få till bättre rader än:"Igenom den torraste öken
Uthålligheten är jämlik solens värme
Obegripligt starkt"

Men slutraden är adekvat avvägd mot andemeningen i dikten
2011-01-14

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2011-01-14

    Max Poisé
Snyggt poetat! Gillar din text!
2011-01-14

  Sophie Jennifer
Åhh så underbar!
2011-01-14

  Cadena
Snygg dikt - bara älskar uttrycket
som en helig dykare in i natten
2011-01-14

  Ninananonia VIP
Ja så känns det att älska:)
Fantastiskt fin dikt!
:)
2011-01-14
  > Nästa text
< Föregående

M.A.J.R
M.A.J.R