Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk dig att bo i ett land fullt med främmande trupper, som parallellt med de egna nationella styrkorna patrullerar och dundrar med stridsvagnar genom städerna, dagligen . Plötsligt blossar det upp en strid och du får lov att fly...


"Afghanistan !"

SÅ är det för invånarna i detta land.. Landet är fyllt till bredden med NATO-styrkor, varav Sverige bidrar med en trupp . TROTS att vi INTE är medlemmar i NATO , bara det ! Och något slut på detta "oändliga" krig syns ju inte . Bovarna i dramat , Al Qaida-rebellerna är svåra att komma åt, försåtsminerade vägar har skördat (och skördar) många offer bland NATO-trupperna ! Likaså de bakhåll som Al Qaida ofta slår till från ! Nästan 600 NATO-soldater har stupat i år ,varav 51 danskar och en svensk ! Hur många Al Qaida-rebeller och civilpersoner som dödats det vet jag inte !
Oberoende av om det finns något samband mellan Sveriges deltagande i detta krig och bombdådet i Stockholm eller inte, så tycker jag att vi ska dra därifrån ! Om nu USA vill fortsätta "leka världsfrälsare" eller inte, det är deras sak ,men vi har inga skyldigheter att hjälpa dem ! Den åsikten har jag haft länge, långt innan det smällde i Stockholm ! Sverige är ju , åtminstone "på papperet", fortfarande "neutrala" och borde nöja sig med att hjälpa till med FN-aktioner ,som i alla fall, har ett fredligt syfte !

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-16 15:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
På 80-talet skanderade vi: "Sovjet ut ur Afghanistan!"
Nu är det läge att skandera: "Sverige ut..." istället.
2010-12-16

  peter markurth
Vad handlar det kriget om i nuläget? denna fråga bör man ställa sig, sedan, varför? deltar vi? då får man svaret...
2010-12-16

    Lejla Huseinovic
håller med!
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska