Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur känner man igen en Poet.


De är för gamla för att bli fotbollsproffs

De är för känsliga för att bli alkoholister

De är för trötta på morgonen

De är olyckliga och kan inte arbeta på kvällen

De sitter på krogen hela dagen

De har inte tålamod, för att bli riktiga författare




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-20 11:42



Bookmark and Share


  92 Lady J
Många poeter är måhända sådana. Men långt ifrån alla är varken så gamla eller sitter på krogen, så jag håller inte riktigt med.
2010-12-20

  92 Lady J
Många poeter är måhända sådana. Men långt ifrån alla är varken så gamla eller sitter på krogen, så jag håller inte riktigt med.
2010-12-20

    Loffe
Skön reflektion!

Tja, med mina snart 24 år är det kanske försent att satsa på en karriär som fotbollsproffs... Känslig är jag visserligen, men det är farsan som tycks ha krogen som ett slags "andra hem".

Behöver alla påståenden stämma överens?

Personligen är jag morgonpigg och därigenom tenderar bli väldigt trött på kvällen. Det är då som alla blandade känslor och olyckliga tankar kommer, men då orkar jag knappt eller inte alls att skriva något. Tålamod har jag en hel del - men kanske inte fullt så mycket för att orka skriva en bestseller.

Är jag en poet (bortsett från ovanstående påståenden)? En som är insatt skulle nog sturkt svara "nej". "Allright" säger jag.
2010-12-20

  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker det saknas en del bokstäver i ordet 'alkolister' och en även en del övrigt att önska i listan på sånt som gör en poet, en riktigt författare måste bland annat kunna sitta och ljuga under hela sin vakna tid om boken hon skriver på så kräver. Den som läser en poets klotter måste kunna inges känslan av att det är rena rama sanningen som står uppspikad på poetens dagordning, om än allt i hennes bok är 'påhittat'.
2010-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson