Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I pyramidens skugga


Han var en gammal man
precis i slutet av sitt liv

Han såg falken sväva fram över de
gräsbevuxna kullarna
Den ljumma vinden rörde vid hans
askgrå hår
Solen värmde hans fåriga panna
medan han tänkte tillbaks på sitt långa liv

Han suckade tungt

Han mindes den första flickan
Han mindes sitt livs kärlek
Han mindes glädjen han kände
över att bli far
Han mindes barnbarn

Sorgen kom över honom som
en blixt från klar himmel

Han hade aldrig vilat
i pyramidens skugga




Fri vers av Valdemar Anders
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-21 11:41



Bookmark and Share


    Max Poisé
Någon nämnde "kryss i boxen". Livet är som en enkät som man kryssar i saker när de är gjorda! Ve å fasa om någon viktigt är missat när man ligger där på bädden i väntan på pärleporten!
2010-12-21

  Niclas Petersson VIP
Drömmande och vemodig.
Gillar.
2010-12-21

  Lena Själsöga Keijser
mycket vackra bildsvep i dagens
gnistrande skönhet

sand
snö
snö
sand

tack

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2010-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Valdemar Anders
Valdemar Anders