Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hårlösa apan

Vi är fortfarande rädda

genom att fly i full fart på våra motorvägar
genom att bygga murar av prylar
som vi sen konsumerar
genom att samla på abstrakta värdemätare
sk. "pengar"
försöker vi frenetiskt glömma bort
att vi är inget mer än hårlösa apor
glömma bort
att om vargen kommer
är vi inget annat än gnyende byte
våra vässade pinnar till trots

så vi slänger avhuggna grenar på elden
så den ska flamma högt
stirrar oss nattblinda mot skenet
för att slippa se de glimmande
gula rovdjursögonen som väntar
utanför eldskenet

så vi vässar våra pinnar så tunt
vi bara vågar
prövar att surra fast sten
hamra metall
bygga en pilbåge
skapa avstånd från
den verklighet vi inte vill veta av

Vi är fortfarande rädda




Fri vers av Shininkagemusha
Läst 446 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-12-25 10:27



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
ja, det lyser av rädsla i våra ögon.
Frisk denna, tycker om bilderna av icke-konstruktioner jag får av din dikt.
2010-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Shininkagemusha
Shininkagemusha