Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom dimmans gråa hår

Tyngden släpar mig upp mot väggen
för varje andetag höjs bröstet
trycker tillbaka ryggradens vita knogar

Tapeterna med kladdiga gräsfläckar
färgar en vit oskuldsfullhet grå
Jag har sot som sitter mellan ögonbrynen
jag har stirrat på det hela dagen
men förmår inte att ta bort det

Kaffet kokar och ilskan väller inifrån
Det är sant, jag kommer aldrig härifrån

På stan ser jag efter fel personer
jämför våra släktklenoder
hur ser jag ut i hans efternamn?

Man skulle kunna se hur han töjer
alla trådar
dansar på linan och smeker sin
egen hud

Genom dimmans gråa hår
hör jag honom tala

han stoltserar med tomma rader
förvränger min välvilja
hånar min godhet
med den där elaka
stillsamheten som ingen
ingen ingen
någonsin
tvivlar på

Rynkorna i min panna blir allt mer
djupa och isen på isarnar spricker upp
i ett leende
blottar sina tänder och gapar stort
som du och dina ögon när ni beräknande
övertygar alla om hur självsäker
du är



hoppas att
viljan kommer ifatt
springer

ikapp




Fri vers av Hannah Norman
Läst 462 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-12-26 10:55



Bookmark and Share


  F.
Åh. Befogade applåder.
2011-01-04

  Julia Vivvi
Jo man kan inte riktigt förklara skönheten i denna text...
Jag antar att jag kan förstå vad den handlar om men du...
Hittar inga ord...
2010-12-27

    Den försvunna
Tycker också att denna reflekterande text har något speciellt. Det finns flera skarpa formuleringar och smarta metaforer här som känns både egensinniga och nya. Och det känns som om diktarjaget är på spaning efter en ny identitet.

Till vilket kommer att texten är väl genomförd formmässigt. En riktigt bra avslutning t.ex.
2010-12-26

    ej medlem längre
Fin känsla. Vackert språk.
Applåd. //F.
2010-12-26

  Seglaren
den har nåt visst
2010-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Hannah Norman
Hannah Norman