Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårens första dagar är här men är också snart över

Jag hade en hel del planer för våren
jag skulle ta en lång promenad
första dagen då man kunde gå utan jacka
men det började snöa

Jag skulle skriva en hel bok om mig själv
men då fick jag eksem
och jag kommer klia mig själv till döds

Nu ligger jag intryckt mellan svettiga lakan
och jag önskar att jag kunde somna om
Jag önskar att jag kunde trolla upp täcket i taket
Det är så varmt när det är kallt

Jag såg en fågel utanför fönstret
det var bara en skugga
så det kunde lika gärna varit en drake

Väx upp Hannah!

Snart, jag måste bara säga att jag är ledsen för att
jag har varit så blind medan du har sett rakt igenom mig

Håll käften Hannah!

Aldrig, jag måste fråga dig

varför saknar du mig inte
fastän jag saknar dig
varför hatar du mig inte
när allt jag vill är att hata dig

Du skrämmer mig Hannah!

Kanske, men ge mig en minut att se mig mätt på dig
enda
tills dagen slocknar och ögonen törstar efter sömn
Tiden går ganska snabbt när man inte tänker på den
och jag väntar ju på att du ska bli en bättre människa
så tiden lär ju gå jäkligt långsamt

tystnaden talar

Vet du vad,
jag känner mig så sviken
Och jag skäms över
mina egna ramar som skulle stänga dig ute
men du lyckas ju ändå tränga dig in i varenda hörn av denna dikt

Ja, här brinner allt runt omkring mig
på bordet brinner lågan och mitt hjärta luktar bränt trä

Och nu är våren här
Vill du dela den med mig innan den tar slut?

 

 




Fri vers av Hannah Norman
Läst 431 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-03-29 22:31



Bookmark and Share


  Svartsilver
du skriver ju skitbra ! älskar allt jag har läst av dig.
2011-06-15

    Den försvunna
Det är för att våren egentligen är en varggrop. Och alla går omkring och är olyckligt kära i nått eller någon (nära eller på avstånd).
Fast det stora flertalet har lyckats förtränga det och intala sig att allt ordnade sig till det bästa. Faktiskt.

Ha! Suckers.
2011-04-29

  filosofian
Jättefin dikt med mycket känslor! Jag tycker jättemycket om den här! :)
2011-04-04

  Julia Vivvi
wow vad vackert!
Vad hände som gav dig denna historia?
2011-03-29

  Bevingad
Oj du har talang! En helt fantastisk dikt! :)
2011-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Hannah Norman
Hannah Norman