Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På genrepet inför den stora julkonserten.


Maestro om J.S.Bach

Notera alla
dimensioner
på "Gott sei Dank"
i tempererade toner

som matematiskt försök
att barockt möblera
själens skrymslen
med rummets zoner

droppvis som änglar
men barockvis
som hela slott
i den himmelska
processionen
genom nålsörat

Lägg märke till,
sa maestro vidare,
den noggranna notationen

att inte något slumpvis
må bryta koncentrationen

och ödelägga
denna möjliga matta
för Guds ankomst.




Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 292 gånger
Publicerad 2010-12-26 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP