Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så färdas allt



Med den jord vi har
så färdas allt
både förr och nu
fast stillastående
rymdrikt kallt -

en resa ändå
med stjärnor,
tidevarv, planeter
utdragna vandringsleder
för allt vad det levande heter
på väg -

där början är slutet
och slutet sin början,
för människor
i obegripliga evigheter.

Såg under trädets täta lövverk
i ljusglimtar från solen - alltet,
där alltings andetag andas
för att ständigt förvandlas
som av någons barmhärtighet.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 29 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-04-13 13:50



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Seren skildring.
2024-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP