Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Veckovis



Klockan är 18
och dagen dör
att begravas 24.

Däremellan ryms
utvärderingen
och kritiken i efterhand,
alldeles innan vi antar tystnad
och intar mörkret.

Nästa nyhet är gryningens
polislampa
med sanningskrav på menyn
och dagens rätt till lunch
istället för rättvisa.

Den dagen upprepar sig,
ständigt samma olösta frågor,
samma visa
och otydliga svar
och allt som är bestämt.

Veckan vecklar ut sig
på så sätt i sina delar
och olika pussel
som kräver att bli lösta.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-16 19:09



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Din dikt får mig att stanna upp kring "dagens rätt till lunch istället för rättvisa" . Mycket väl formulerat kring att kräva sin rätt istället för att tänka på rättvisa för andra.
2024-04-20

  Kungskobran VIP
Alla olösta frågor hänger i luften men trots det tuggar livet på som vanligt
2024-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP