Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ögonblicks verk



Flyktens
avbrutna
vinge

vid marken
för alltid
förtöjd.

Över en duvas
uppslitna bröst

sitter en
sparvhök
böjd.

Även om
ögonblicket drabbar
oombett
är livet alltid förutsett
i döden.










Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-13 14:41



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten fick mig att tänka.
För att det skall finnas någons liv att sörja, det skall även kunna finnas ett liv vilket sett liv levas.
2024-04-07

  Kungskobran VIP
Starkt
2024-03-20

  Eva Langrath VIP
En dikt som i sin stramhet berättar både för mig om duvans gruvliga slut men också att vi inget vet om vad som väntar oss i livet.
2024-03-18

  Ulf Carlsson VIP
Den blandade metern i strofernas verstempo förstärker duvans olycksaliga hädanfärd.
Dikten är en sparsmakad metafor för livets oförutsägbarhet.
2024-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP