Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyår


Rödhaken





Förebildande
flög rödhaken
i mitt ställe
med gryningen
på sitt bröst

från trädtopparnas
förhoppning
till grusets förtvivlan

när allt hopp grusats
och alla önskningar
just runnit ut
i sanden -

vad mera för handen
än flyktig bön
om förskoning

om spirande hopp
med vinden och flykten
att det dagas.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-01-07 11:59



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En fin dikt med rödhaken som bild för livets vindlande mellan hopp och förtvivlan där ljuset kan anas i slutraderna.
2024-01-08

  Ulf Carlsson VIP
Rödhakens livsgnista som en metafor för hoppets vindlande flykt mellan himmel och jord, klädd i passande meter med anapesternas stigande och trokéernas fallande rytm.
2024-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP