Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så föll gryningen


Så föll gryningen
natten om halsen

som en ljusning
penetrerande
med vassa knivar

allt mörkt som hålrum
för att slutligt
lysa igenom allt,
segrande.

Där stod miraklet till sist
i sin nakenhet

uppfyllt av det
otroliga
som alla ser som troligt
eller
ett bara vara.

Men varje dag föds
en ljusets gestalt
på detta sätt

och tänder fågelsången
i templet
för att vi ska höra
åse, åkalla ordlöst.

Men vi skyndar mot
det försvinnande mörkret
och dess fasor,
ohörsamma

tills det sluter sig
om vår mänsklighet.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 37 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-12 13:51



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Stor poesi
2024-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP