Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Citatet ovan är från P1-programmet "Filosofiska Rummet" som jag,tyvärr, lyssnade på en liten stund.....


"Ingenting förändras !"

Det var djupt FRUSTRERANDE att höra den "frie tänkaren" Ladislaus Horatius, "berättaren" Christina Claesson och etnologen Orvar Löfgren (sannolikt välmående och ekonomiskt oberoende "överklassmänniskor") pladdra om "utbrändhetens beroende av den enskilda individens egen begränsning" och annat nollställt struntprat ! Det var som om "tiden stått stilla" i vårt land och människors besvärligheter och problem, berodde HELT på dem själva !
När det nu, FAKTISKT, herrar och damer "kvasifilosofer" , beror på att Sverige befinner sig i ett "minfält av ekonomisk omfördelning och omstrukturering FRÅN de mindre välbemedlade och utfattiga TILL de rika" ! Detta har nu pågått , i stort sett, sedan Göran Persson inledde sin regeringsperiod (om än i mindre skala då) t o m dags dato , alltså i ÖVER TIO ÅR ! Och följderna ser vi redan, mer än 400.000 människor i vårt land lever ett tämligen torftigt och enkelt liv, de är arbetslösa eller studerande och har inkomster som är så låga så att de ,nästan, går back varje månad ! Jag tillhör själv denna kategori och, vissa månader, blir det mycket pasta, det kan jag lova, pasta på längden, på tvären ,upp och ner och ner och upp ! Man kan glömma semesterresor till Thailand och sån´t och den gamla bilen,den får man laga och laga och laga en gång till !
Det är djupt TRAGISKT att ,vanligtvis, hedervärda, P1, upplåter programtid åt dylika flummare och drömmare som de som medverkade "Filosofiska Rummet" idag ! Deras resonemang var så fjärran från verkligheten för många svenska medborgare så att man kan ,med en metafor, tala om att de befann sig "på en annan planet", varför inte "Pluto" ?

------




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 187 gånger
Publicerad 2010-12-26 17:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska