Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ditt ögonblick

Många säger att vår stund på jorden är blott ett ögonblick
Då tänker jag på min korta stund och vad den egentligen är

Den korta stund som består av långa sömnlösa nätter
Väntan på ett tåg, eller på att klockan ska bli fem
Resor, årstider, sår
Timmar, dagar, veckor, år

Det tar många stunder innan vi lärt oss gå, många dagar i parken
Skrubbsår, märken, rosa kinder
Många år i skolbänken och suckande decennier i arbete

Åldern vandrar sakta in i livet
Stillheten utanför fönstret stirrar tomt tillbaka

Att påstå att vår stund är kort är som att läsa sista sidan i en livslång roman




Fri vers av AJ
Läst 236 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-29 01:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AJ