Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dessa män som slår kvinnor


Dessa män i sina eleganta kostymer.

Dessa män som kan prata omkull vem som helst

Dessa män som är så fega när ingen ser

Dessa män som slår sina kvinnor

Dessa män med galen kvinnosyn

Dessa män är små fega stackar

Dessa män skulle jag vilja flyta till rymden
de har ingen rätt trampa på vår jord

Jag har aldrig slagit ett slag mot någon
men ser jag en sådan man slå en kvinna
slår jag mitt första slag.




Övriga genrer av Lars E Jönsson
Läst 388 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-12-30 14:03



Bookmark and Share


  Anna*
Du har ett gott hjärta! Jag förstår inte vissa av kommentarerna nedan men det behöver jag väl inte göra. Det ena gör inte något annat olagligt mer rätt och inte mindre än vad det är heller...
2011-01-01

  Svartsilver
den finns inga ursäkter för vad en vuxen gör mot sina medmänniskor, vi har ett val. att behandla andra så som vi själv blev behandlade som barn, eller göra tvärtom. detta kan tolkas på två sätt.

jag såg en gång på tv, en dokumentär om psykopater att dessa kommer ofta på höga chefposter eftersom de kan klampa över lik för att nå sina mål.
så nu har jag börjat titta snett på Fredrik Reinfeldt ;)
2010-12-31

  lodjuret/seglare VIP
Vad händer om du ser en man slå en kvinna? Vad händer om du ser en man slå ett barn? Vad händer om du ser en kvinna slå en kvinna?
Vad händer om du ser ett barn slå ett barn? Vad händer om du ser en kvinna slå ett barn? Vad händer om du ser en kvinna slå en man? Skall du välja att behandla dessa människor efter samma regler eller kommer du att särbehandla dem på något vis? På vilket vis?
2010-12-30

  lodjuret/seglare VIP
Varje år svälter över en miljon barn, under fem år, ihjäl i världen. Det är människor som begår brott, inte enbart kvinnor eller män. Så länge man fortsätter att dela upp de brottsliga i kvinnor och män så kommer det vara problematiskt att komma någon vart i de frågor man vill komma åt och lösa. Så länge man bryr sig om majoriteten eller minoriteten i en sorts vinnande bekväm statistik, då kommer man ingen vart. Det är inte i kvinnans eller mannens natur det hela ligger. Det är i den mänskliga naturen. Förstå människan och du skall förstå hennes bevekelsegrunder till att vara sådan hon är. Även om det stundom även finns män som sägs vara mänskliga varelser.
2010-12-30

    tramp
Sorry jag kan inte hålla med dig .

Jag älskar rymden och vill ej ha dom där (heller)

Applåd !
2010-12-30

  stella
Såg om den pakistanska mobben som påstod att 5 män inte hinner våldta en kvinna på 25 min därför kan det inte ha hänt. Där skulle du fått att göra...
2010-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson