Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 2010.11.08


Skog

Där ligger de på rad
Tysta och tomma
Gårdagens slakt
Lyckad och fin

En sista suck
Från något som
Är så mycket större
Än oss

Kom själar och lär oss
Att stanna vår cirkel
Att kliva ur ondskan
Ge upp vårt frosseri
Leva som man bör
Men helst inte leva alls

Människan förtjänar inte livet
Döden förtjänar människan
Det är vi skyldiga världen
Inga pengar kan betala vår skuld nu

Är det överlevnad det handlar om
Eller var människas diktatur?
Att ha frihet men inget ansvar
Jag har inga ord
För detta bedrägeri
Den värsta av lögner
Det starkaste av självhat
Ett kompromisslöst lidande

Vi har ingen makt
Ingen talan
Vi är naturen
Cirkeln utan slut
Det som upprepas
Vi är en så liten del
Vi kan lika gärna dö
Ingen behöver oss

Skogen är mäktig och vacker
Smyger över oss
Men vi försatte oss i fällan
Världens bästa självmord

Där ligger vi på rad
Tysta och tomma
Skulden är betald
Vem står på tur?




Fri vers av ZOMBIEPOET
Läst 343 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-31 01:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ZOMBIEPOET