Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyfallen snö

Nyfallen snö

Tystnad

En varm

kopp te


Så långt bort

från bilar

ihärdigt

tutande

sirener

Ändlösa diskussioner

om priset

på arabiska



Jag längtar tillbaka



mitt i allt

i utkanten

fanns det plats

för stilla samtal



barfotasteg

i Mosken


Den gamla mannen

djupt försjunken

i bön


Sinnesron

är ett stråk

en liten stig

med mjukt gräs

under fötterna


Härifrån

betraktar jag

hur de

likt rovdjur

slåss

om samma

köttbit

de river

och tuggar fragda

bevakar

den bästa biten

vägrar

dela med sig


Men det räcker

till alla


Svaret
på de stora frågorna

finns

i det nyfödda

barnet


inte i de tjocka
böckerna

på dammiga bibliotek


Bara om du slagits till marken

förlorat allt

kan du stava

till ödmjuket


Högmodet

rädslan

tar en annan väg


Ett glas vatten

en bit bröd

bara den som varit riktigt hungrig

vet hur det smakar

de andra klagar

på att såsen till oxfilen

är för salt



Cigaretten

när jag äntligen

blivit utsläppt

ur cellen


Det sönderrivna

trasiga

öppna

infekterade sår

Det svarta

hopplösa


Klaustrofobi


De första stegen

i den nyfallna snön













Fri vers av Ali D VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-31 06:10



Bookmark and Share


  Aisha VIP
så målande skrivet...
jag ser allt...
tycker om...!
2011-01-14

    ej medlem längre
Applåder!!!! Otroligt bra fångat väsentligaste väsentlighet,
realismen, längtan, kampen, stillheten, ödmjukheten...
väl valda ord i ditt poem som verkligen ger en helhetsbild av
hur det är och hur det borde vara!
2010-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP