Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid Horisontens Slut (Tomhetens Sjöar)

Han vandrar ut, ut i hundratals slutna rum. Alla dörrar gapar öppna och andas genom korsdragen trots att dom alltid varit låsta, förseglade. Exotismen skär igenom muren, tynger själens himlavalv. Du tvingas blicka in, du tvingas blicka längre. Du ser, erinrar drömmen. Den blå vinden smeker din amnesi, massan blev oändlig. Men vem är gestalten, vem är skulptör? Vem har skapat en dröm och vem drömmer i tomhetens utsträckta sjöar? Har skapelsen till sist blivit del av dig, av mig, skaparen? Eller är vi väsen som skapats av våra drömmar för att drömma om liv, fiktiv existens? Tid blev materia som sedan blev tid. Vid horisontens slut ska vi mötas, kännas vid.


Åfgar -10




Fri vers av Åfgar Johans Ån
Läst 481 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-01-01 23:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tycker som din text. Mycket tänkvärd!


"Har skapelsen till sist blivit del av dig, av mig, skaparen?

Tid blev materia som sedan blev tid. Vid horisontens slut ska vi mötas, kännas vid."

/Ann
2011-04-13

  Ari Viklund
Hittade en dörr
står och bankar
30år vid lag nu
inte ger jag upp

öppnas ska den
kan ana draget!
jag är jag är jag
på andra sidan!
2011-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Åfgar Johans Ån
Åfgar Johans Ån