Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En helt inofficiell och ej vedertagen samling av "nyord" (ord som är sammansatta och aldrig tidigare brukats i vare sig privata eller officiella sammanhang)


"Svenska Snackademins Ordlista 2011 (1) !"

"Anarkist - Arkeolog" : En ,oftast äldre, manlig individ med en total respektlöshet för samhällets institutioner , dock väldigt dåligt insatt i nuvarande samhällsskick, ägnar sig mest åt nostalgiska utflykter i en svunnen värld...

"Abrupt- Adjutant" : En lynnig individ ,som ,med snabba intervaller, byter åsikter och sympatier , verkar tämligen "ryggradslös" och är helt politiskt opålitlig .

"Beroende - Beviljare" : En person , oftast aktiv inom missbruksvården, som har den fatala åsikten att drogerna ska släppas fria och delas ut kostnadsfritt till missbrukarna...

"Barka iväg åt helvete - Principen" : En ny ideologisk inriktning inom dagens politik, både i hela världen och här i Sverige . Egentligen tämligen enkel : De (o)ansvariga politikerna fattar, medvetet, en mängd, av varandra helt oberoende , beslut, som gör att Statskassan , långsamt, men säkert, urholkas . När Statsskulden börjar anta orimliga proportioner (vilket, naturligtvis, är avsikten) så påbörjas en total utförsäljning av allt statligt , oftast till rena "REA-priser" ! Samtidigt så minimeras Statsskatten, vilket, i ännu högre grad, påskyndar den statliga konkursen ! Detta förfaringssätt har, framgångsrikt, använts av numera utblottade Grekland , samt av Island, Irland och även USA ! Sverige är ,"på god väg" , att sälla sig till denna skara.... (På engelska:"The GoToHell - Rule")

"Arbetar - Parti" : Ett begrepp skapat av den listige Fredrik Reinfeldt . Genom ett "smått genialiskt" och enkelt "penndrag" , han har ,helt enkelt, använt det klassiska begreppet "Arbetare-Parti", men uteslutit "e"-t och därmed skapat detta "nya" och framgångsrika begrepp : "Arbetar-parti, ett parti för dem som arbetar !" Det riktar ju udden mot de "arbetsfria" och de "arbetslösa" som därmed "exkluderas" från detta parti !

-------







Övriga genrer (Aforism) av Mats Henricson
Läst 284 gånger
Publicerad 2011-01-02 17:59



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ja, frågan är om det i dag finns något verkligt arbetarparti.
Kanske KP och SKP är de enda.
2011-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska