Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara ibland

Ibland
- fast, det är bara ibland -
när är jag är på väg hem
längs samma gator
Så händer det
att jag stannar till
och vänder mig om
som om någon ropat

och då känns det som att det är någon
som går efter mig
som att det är någon som
bara väntar på att jag ska se
någon som
man bara kan ana i ögonvrån men
när jag vänder mig om
är alltid allt som vanligt
Men, ofta
hör jag skriken i mitt huvud
resten utav vägen hem

Och ibland
när jag är och handlar
tycker jag att mänskor går för
rakt bakom mig, som om
de var barn i snöoväder och
försöker gå i mina fotspår
för att
vara på den säkra sidan
för att
slippa bli så våta

och det irriterar mig
när jag väljer paprika
känns det som att de där bakom
kommer komma efter sen och
välja den allra finaste och mognaste
- om jag inte tar den först!

och ibland
– vissa dar -
känns det som att jag bara vaknar i en kropp och
får en karaktärsbeskrivning, jag
läser namn, favoritfärg, ålder
tänker Jaså
Och sen prövar jag alla kläderna i garderoben och
försöker komma på vad just Min
karaktär skulle ha haft på sig

Regniga dar stör det mig mindre när folk
frågar mig vad jag vill bli och jag
svarar bara att jag ska bli Ingenting eller kanske
en katt som ligger och drar sig i fönsterbläcket, det
känns så skönt såna där dar att kunna svara så
och att få det där leendet tillbaka när de
längtansfullt och entusiastiskt säger
- Jag med!

Soliga företagsamma dagar är det svårare, då
dricker de kaffe och har föreläsningar och jag
visar dem min plan och de visar sin och sedan
turas vi om med att godkänna varandras och
säga att det låter bra och kul

Jag
träffade en barndomskompis i somras hon
går nu i tvåan på gymnasiet och såg med
tindrande ögon på mig som
tagit studenten och sa att hon
önskade att hon hade gjort det också för att själv sa hon
visste hon redan exakt
vad hon skulle göra
hon hade nyss varit på tågluff och
träffat någon i Köpenhamn som sagt Kom hit och jobba i vårt café
- de behöver visst alltid folk -
Och så tittar hon upp på mig och frågar Nå?
Vad ska du göra då, nu – nu när du kan göra vad du vill?
Och jag ser tillbaka på henne och svarar
- Jag ska läsa matte A och plugga juridik


Ibland
- fast det är bara ibland -
när jag är på väg hem längs samma gator
så händer det att jag
går efter folk och
skriker
bara väntar
på att de ska se




Fri vers av Orden flyger
Läst 349 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-02 22:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Orden flyger
Orden flyger