Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och så måste jag hinna rensa kylskåpet också innan du kommer

Jag har möblerat om i mitt rum
en gång för mycket
när jag - återigen - finner mig själv
flyttandes böcker, växter, möbler
med dig i mitt huvud
jag tänker på hur dina blickar kommer att röra sig över mitt golv och mina väggar
jag vill att du ska tycka att det är något fantastiskt som du kommer in i och
någonstans
vill jag att du ska se att vad jag har, vad jag är
passar så bra ihop med
vad som är ditt, vad du är
Jag lägger fram böckerna om miljö, överst i högen av kursböcker där
matematikböckerna var de som senast lades överst
och ur garderoben
tar jag fram den rödrutiga second hand-lampan som jag
alltid varit lite skeptisk till och
ersätter den smidiga gula med den på nattduksbordet
Jag dammsuger och byter mattan och när allting sedan gått åt pipsvängen så
vaknar jag upp i ett rum och med en garderob
inställd på dig

varför
när jag står i H&M:s omklädningsrum och
ser mig själv i spegeln
är det med dig som bakgrund?




Fri vers av Orden flyger
Läst 349 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-01 15:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Orden flyger
Orden flyger