Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stockholm, Sverige, 2011.... ,Reinfeldts BEDRÄGERI mot det arbetande folket BESANNAS varje vecka snart !


"Reinfeldts arbetarvänlighet spricker- Skyddsombud trakasseras av arbetsgivarna !"

Byggnads rapporterar om två grava fall av trakasserier mot skyddsombud och anställda på två byggarbetsplatser i Stockholmsområdet under 2010 : Första fallet handlar om ett mycket aktivt skyddsombud som drev på om alltför kraftig dammförekomst på sin arbetsplats, han ville att åtgärder skulle vidtas mot detta .
hans arbetsgivare bestraffade honom genom att omplacera honom till förrådsarbete med lägre lön . Sedermera fick dock arbetaren ifråga möjlighet att jobba på ett bygge igen men då vägrade företaget att låta honom verka som skyddsombud ! Den anställde gick då Till Byggnads som stämde företaget för trakasserier mot honom i hans funktion som skyddsombud ! Finalen blev att den aktuelle arbetaren skickades hem i november av företaget, med full lön , vilket Byggnads betraktar som en uppsägning !

Ett annat exempel behandlade en arbetare som bloggade om ett allvarligt olyckstillbud på sin byggarbetsplats (också i Stockholmstrakten) : Två stora stålbalkar lossnade från en kran, på sju våningars höjd, föll ned och krossade en träbrygga nedanför, endast fem meter ifrån en grupp polska byggnadsarbetare ! När byggnadsarbetaren, Calle Fridén, kritiserade detta
tillbud i sin blogg (med hänvisning till den bristande säkerheten) , stämde företaget honom för förtal ! Emellertid drog man tillbaka denna stämning efter jul- och nyårshelgerna (man insåg att den, helt enkelt, inte höll måttet )

De här är bara två exempel av många i Reinfeldts Sverige 2011 ! Bl a har flera tillbud/olyckor inträffat bland de praktikanter som jobbar under "aktivitetstödsparagrafen" och dessa olyckor har gömts undan, de finns inte ens med i Arbetsmiljöverkets officiella tillbuds- och olycksstatistik ! Så LITE är vi "Aktivitetstödare" värda !

Källor : FOLKET 110107 och Dagens Arbete (IF Metall) nr 1 2011

--




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-07 11:52



Bookmark and Share


  lilla t
kanske man skulle ta till reträtten som skyddsombud?!
2011-01-07

  Larz Gustafsson VIP
Man ska inte hysa några illusioner om några politiker.
I synnerhet inte om moderater eller socialdemokrater som påstår sig vara arbetarnas avantgarde.
2011-01-07

  Mats Henricson
Det VÄRSTA exemplet var en fyrtiosjuåring med aktivitetsstöd, som , med en föråldrad utbildning, skickades ut i skogsarbete med motorsåg ! Han hade inte hållit i detta arbetsredskap på över tio år ! Han ville ha en repetitionsutbildning, men förvägrades detta av det ansvariga företaget ! Detta ledde till en olycka i skogen, han fick ett fallande träd över sig och omkom ! (Källa: Dagens Arbete, nr 1 2011)
2011-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska