Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det gör jag, varje dag....


Samtala med en muslim !

Och det är ju konstigt, det är precis som att prata med vem som helst , jag och Mahmoud ,en av mina grannar, muslim , brukar prata om jobbet,vädret , lite om nyheter och så ! Ibland tar vi en kopp te eller kaffe och samtalar lite om Irak och hur det är där (han har suttit i fängelse i Irak eftersom han inte gillade Saddam) nu, han skulle vilja återvända , men det är ju fortfarande oroligt där . Mahmoud har lärt sig bra svenska på de fem,sex år han har varit här, det är lätt att prata med honom (hela hans familj talar bra svenska) . Hans son ,Tarek, och min son,Ted, är mycket goda kamrater och leker ofta . Men se´n finns det, tyvärr, en liten klick svenska och finska barn som INTE får leka med Tarek och min son blir förvirrad eftersom han är kamrat med en del av dessa barn ! Det är föräldrarna till dessa barn som inte tycker om muslimer och deras röster i senaste valet gick till, gissa, just det, Sverigedemokraterna (vilket de, "stolta", har talat om för mej och de förstår INTE varför jag ,som ju är SVENSK, INTE röstade likadant !) .
Illamående brukar jag gå därifrån när de börjar yra om sina fördomar : "Svartskallarna vill ju INTE arbeta ! De får ju socialhjälp till allt, t o m till sina dyra BMW (!) mm mm" . Om de kollat , t ex , min vän Mahmoud, så skulle de fått veta att han sökt många jobb, jobbat på godisfabrik i flera år, skiftarbete och allt !
Flera andra av mina muslimska grannar jobbar och sliter precis som vilken "Svensson" som helst ! De jobbar på pizzerior , fabriker, småföretag och åt kommunen ! Så jag UNDANBER mig allt skitsnack om invandrare !

----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-11 22:03



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag känner flera underbara muslimer (som i alla fall är det till namnet och en del som också är överlåtna).
Jag är ABSOLUT INTE överens med dem i teologiska frågor. Och kan heller aldrig bli det.
Men trevliga människor kan man å andra sidan hitta inom alla religioner. Motsatsen också. Som jag själv t ex.
2011-01-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
De, som har sträckt
fram sin hand först
när jag har behövt
hjälp är: Invandrare!
2011-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska