Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kommer kosta mig allt jag inte har

Regnet droppar från gatlyktorna
det samlas i en kupa
på lampans tak

Det rinner snabbt ner på asfalten
Glittrar som himlen en augustikväll

Kylan rinner bort från gatan men
tycks samlas runt min lilla glugg

Regnet tycks dränka gatan
när det porlar fram
förbi min lilla glugg

Röster ekar från gata till gata
Rösterna gör mer än att bara tala
Det är skrik som stängs inne i
formade munnar och bubblar fram
som likgiltiga, svidande slingor
av nervositet

Jag ser han med jackan svart
fläckig
förut var den grön

Som en pistolkula krossar den allt
i sin väg
Borrar igenom huden och benen

Kärleken kostar mycket för den
som inget har




Fri vers av Hannah Norman
Läst 357 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-13 20:36



Bookmark and Share


  filosofian
Älskar de sista två raderna. Så rätt!
2011-04-04

    Vico
fin dikt! gillar verkligen den avslutande strofen.
2011-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Hannah Norman
Hannah Norman