Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eget foto: Norrköpings Resecentrum




Appropå poetdebatten (sonett)

 

Jag skriver därför är jag en poet

men vad jag kallas spelar mindre roll

Med orden leker jag i dur och moll

Förmedlar endast sådant som jag vet

 

Vad eftervärlden sen vill kalla mig

det kommer aldrig jag att veta av

Jag vägrar bara vara någons slav

men gläds åt all respons jag får av dig

 

Besinnar lugnt och väger varje ord

jag smakar, känner, doftar, hör och ser

sen lägger till och drar ifrån igen

 

En kulinarisk ordrätt på mitt bord

Jag längtar efter att få skriva mer

men sömnen vinner, återkommer sen




Bunden vers (Sonett) av Anna*
Läst 472 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2011-01-13 02:45



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Härligt flöde Anna!
2011-01-16

  Pot Pourri
Härligt flöde med lätt sonett, full av allvar i skönvalda rader. *bugniger djupt* som att få en dos musik.. Thx :)
2011-01-16

    ej medlem längre
Applåder!


"Jag skriver därför är jag en poet

men vad jag kallas spelar mindre roll"



/Ann
2011-01-15

  Tothem
Instämmer och applåderar!!!
2011-01-14

    ej medlem längre
Skön läsning. Dikten andas anspråkslöshet som sannerligen inte är någon belastning i lyriska sammanhang.
2011-01-14

  Johan Bergstjärna VIP
Gott talat!
2011-01-13

  En strimma av guld
Så fint och harmoniskt att läsa. Så sant var och en har sin stil och sätt att skriva och det är det viktigaste och gör också denna sida intressant.
2011-01-13

  Yrre VIP
Haha sån härlig text!
2011-01-13

  Lars Hedlin
TAck för att just du finns :) kram
2011-01-13

  Anya VIP
Fin om skrivarglädje. Bra!
2011-01-13

  Lars E Jönsson
står upp och applåderar och utbringar en skål
2011-01-13

  ©Anniz
Tycker att denna är liite bättre än min egen sonett :D
För denna har ett så starkt budskap :) Och ett väldigt bra tema ♥♥ Kram
2011-01-13

  Berit Robin Lagerholm VIP
En fin rinnande sonett med viktigt mycket viktigt budskap
2011-01-13

  Junitvillingen
Du vet väl om att du är toppen Anna*??? *Kram*:-))
2011-01-13

  Niclas Petersson VIP
Och det är alldeles utmärkt så.
Gillar.
2011-01-13

  aol
en fin sonett, gillas
2011-01-13

  Ninananonia VIP
Ja så bra! :)
2011-01-13

  Seglaren
skicklig sonett
2011-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Anna*
Anna*