Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hammarslag (2011)


Du slog utan urskillning
jag dog nästan den stunden
i förvirring och utan luft
var både fångad och bunden

tårar och förlorad kraft
ville inte vara där och känna
så skoningslöst och fel
en tillvaro som bara kunde bränna

så sade du plötsligt förlåt
ett mönster hade gått igen
en känsla som tagit över
det var förklaringen

vi sitter som vi gör nu
och vidare ska vi gå
för att söka åter värmen
som drog två till ett då




Bunden vers (Rim) av Järnkatten
Läst 313 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-13 23:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag är imponerad av ditt smide
såväl det mjuka som det hårda
Båda glimmar av kristaller!
2011-01-24

  Järnkatten
Tackar, tänkte inte så mycket utan lät känslan styra...
...förkrossad, överrumplad och förbluffad....metaforer, kanske det, men orden lekte sig fram i svärtan....
2011-01-15

    ej medlem längre
Intressant bildspråk som fungerar bra ... är det smedmetaforer? Undrar lite hur järnbiten känner sig under hammaren. Vill till att smeden har urskillning..
2011-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten