Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försvarsmekanismer

Jag stänger dig ute, stänger av
analyserar, distanserar
regredierar

till

tillbaka

till

Mitt outvecklade jag
avskärmat isolerat
i en diamanthård kokong
av stelnade känslor
betong
och vrakspillror av ett bortslösat liv

Jag stöter bort dig, fräser, slår
inte för att du är du
men jag är ändå jag
och kan inte undvika mig själv
det är tillräckligt med människor
att tvingas stå ut med härinne


Och du kan invända att överbryggandet av avstånd,
den sociala transcendensen
kan skapa mening
men jag ser bara distanserna
diskrepanserna
de förlorade chanserna

Smärtan, saknaden, förtvivlan,

t o m

t o m

t o m - h e t e n

kan kanske uthärdas

Men inte äcklet i dina ögon
när du inser vad jag verkligen är
det är för mycket
det orkar jag inte
det vänder jag mig ifrån

och
stänger dig ute, stänger av


för att leva
miserabelt, eländigt
ynkligt, fegt
men ändå leva
ett tag till




Fri vers av yoakimu
Läst 618 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2011-01-15 03:38



Bookmark and Share


  katastrofromantiker
Grymt bra!
Känner igen mig.
2013-04-25

  strum the hum
Det är rätt vidrigt hur fler kan känna så. Trasiga själar i jakt efter bitarna.
2013-04-24

  Nina Camina
stark
den berör
bra skrivet
2013-04-22

    suspicious_minds
Mycket bra och innerligt. Beskrivningen "i en diamanthård kokong
av stelnade känslor" berörde mig särskilt.
2012-08-21

  walborg
Modigt
2012-08-20

  Tillbringaren VIP
Fruktansvärt bra!
2012-01-05

  wildrose
Oh my god. Totalt älskade texten (även om jag säkert missförstår en del)
Bra Jocke!
2011-01-15
  > Nästa text
< Föregående

yoakimu
yoakimu