Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reinfeldts popularitet bara växer (enligt opinionsinstitutens undersökningar) och orsaken ,kanske, står att finna i dessa jobbavdrag .


"REINFELDTS MUTA TILL MEDELKLASSEN - JOBBAVDRAGEN !"

De fem jobbavdragen har,för många medelinkomsttagare, inneburit ganska rejäla tillskott i den privata kassan, det kan handla om runt tusenlappen per månad , totalt sett ! Om inte ännu mer . Men konsekvenserna av detta kan bli förödande för dem, som fortfarande tror på en offentligt, skattefinansierat, sjuk- och försörjningssystem ! Den statliga "skattekistan" sinar, snart kan det bli "stora hål i botten" på densamma och skatteskulden kan växa lavinartat ! Om INTE Reinfeldt fortsätter med sina "realisationer" av statlig verksamhet förståss !
! "Bödeln" Odell "står ju i farstun med sin yxa" och är väl lika förväntansfull som han var vid de tidigare holmgångarna mot den statliga verksamheten ! Systembolaget, Vattenfall ligger kanske risigt till ! Kontentan blir, ÄNDÅ, på lång sikt, DENSAMMA : Vår statliga ekonomi UTARMAS och , med naturlig "följsamhet", kommer det ,numera SVÅRT SARGADE , sociala skyddsnätet , att SPRICKA ytterligare ! Frågan som ställer sig är: NÄR ska det RÄMNA helt ?
VAKNA medelklass ! NI kan, OCKSÅ, bli SJUKA eller ARBETSLÖSA ! DÅ är det försent om ni INTE ändrar politisk inriktning ! Och ni vet åt vilket håll ni ska vända er ! Åt VÄNSTER, förståss ! Förhoppningsvis får SAP "ordning på torpet" och "vaknar upp ur sin Sahlinska dvala" samt väljer en VETTIG ny partiledare ! Ge han/henne en CHANS ! SAP sänker INTE skattekistan i djupet ! Men DET gör Reinfeldt !

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-15 12:10



Bookmark and Share


  ULJO
Håller med dig i varje bokstav.
2011-01-17

  Mats Henricson
Håller INTE (odelat) med Dig, Larz ! Enl massmedia (P1,borgerliga OCH s-märkta tidningar) så pågår en mycket LIVLIG intern debatt inom SAP ,med både starkt vänsterinriktade, mer "moderata" och högerinriktade kandidater på agendorna ! Och INGEN vet egentligen ,vilka det handlar om ! Denna tystnad är ju , i och för sig, INTE bra, det vore bättre (anser jag) med mer "öppna spjäll"......
2011-01-15

  Larz Gustafsson VIP
När det gäller SAP handlar det INTE om vem som leder partiet. Jag känner mig nödsakad att ännu en gång framhålla detta.
Som jag ser det är de enda renhåriga partiledarna vi haft i Sverige de senaste decennierna Werner och Hermansson. Men det partiet spårade ur i alla fall. Inte på grund av men trots dem.

SAP är historia som arbetarparti. Det är bara tillväxt & förnyelse (kodord för förborgerligande och högervridning) som gäller nu.
2011-01-15

  Elwania
vi får ser vad som hände när sossarna får till det så det
kommer in en partiledare som kan bära oket
2011-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska