Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lillebror no named #1

 

 

Livet handlar nog framförallt om att utveckla

även om det hela kanske mest blir invecklat

för oftast gäller det bara att hitta sig själv

trots att det aldrig någonsin är någon som berättat

om var man ska leta men en kylskåpsmagnet sa mig en gång

att det bara är fråga om att skapa sig själv så

lillebror,

 

 

leta efter vem du vill vara i olika situationer, i olika sammanhang

och skapa sedan dig själv utefter det och skapa allra helst just

dina egna sammanhang.

Det är lite som att bygga lego, för de riktigt - riktigt - snygga byggena

har ju alla röda bitar och alla blåa bitar på precis rätt plats,

men vem vill egentligen ha en perfekt fasad?

Så lilla vän,

gå genom livet och bär det lite på sniskan ibland

och var inte rädd för att tappa dig själv

i golvet

någon gång

då och då

för jag tror

att det är nere på golvet man hittar vänner

som kan lära en att stå

och jag tror

att när du har slutat söka kommer du att hitta

en flicka som verkligen kan älska

 - eller en man, om du vill? -

eller nej, förresten, gör inte det för

män är svin och kärlek är skit så strunta i att älska

och koncentrera dig på att knulla så slipper du bli så besviken.

 

 

Jag litar inte på omvärlden - märks inte det? -

men den jag litar allra minst på, är nog mig själv

så allting som jag har berättat

var kanske bara lögner

men du,

gå inte vilse på alla dina resor.

Vilse kan vara farligt,

om man går vilse för länge kan man dö.

 

 

Lillebror,

få inte herpes och slå inga pojkar på käften

och se till

att inte hitta tillbaka

hem

för om du hittar hit igen

kommer du

aldrig härifrån.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Louise Buenafe Mistén @ CaseClosed
Läst 525 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-15 14:46



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Oj starkt och bra
hittade några favoritrader
tex
(de riktigt snygga byggena
har ju alla röda bitar
och alla blåa bitar
på precis rätt plats)

och

(för jag tror
att det är nere på golvet man hittar vänner
som kan lära en att stå)
snygg vändning där

sen är det snyggt även med vändningen i början
utveckla/invecklat
och slutet
är stenhårt
2011-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Louise Buenafe Mistén @ CaseClosed
Louise Buenafe Mistén @ CaseClosed