Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Originalet känner ni nog till (sjungs på Första Maj- demonstrationerna då och då, ni vet ,den där visan som Fredrik Åkerström brukade sjunga....... , behöver väl "förnyas" lite, med tanke på dagens situation....


"Härlig är kapitalismen !"

Härlig är kapitalismen (Original: "Sådan är kapitalismen")

Härlig är kapitalismen
Frukten av den rikes glöd

Det är de rikas paradis se´n
ingen hör vår bön om bröd

Hon föddes uti slummen
men hon söt och vacker var
blev uppraggad av en skum ´en
nu hon ingen oskuld har

för han plocka hennes mödom
och se´n sålde han hon ut
han blev hallick uti lönndom
hon fick gå till varje "stut"

Härlig är kapitalismen
den har lurat mången man

den ger inte oss ett piss,den
för den är båd´ synd och skam

Den nye drängen heter Fredrik
han har blåst ett helt folk
för han snackar ju så "redigt"
han behöver ej nå´n tolk

och folket ,ja, de tror han
är på deras sida ,han
men bara om "de skrapa på han"
en sluger skojare de fann

Härlig är kapitalismen
den tycks fortsätta sin vinst

den ger inte oss ett piss,den
bara minus, allra minst

--------




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Mats Henricson
Läst 334 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-15 20:18



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Sant, men Moderaterna "förfinar" det just nu, en slags "Kapitalism Light" (modell Reinfeldt), men det kommer att "Kapitalism Raw" lite längre fram (om det inte händer något radikalt inom svensk politik ) ....
2011-01-15

  Larz Gustafsson VIP
Ja, ett vidrigt samhällssystem som socialdemokratin varit med och cementerat.
2011-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska