Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur djupet stiger jag

Ur djupet stiger jag
mot ytan
buren av en plötslig ström


från bottenslammets gyttja
den förruttnelse
där jag dvaldes
visade sig
illusorisk
förrädisk

för djupet finns inte
bara ytan
det vi tror vi gömmer inom
förändras
förvandlas
förintas
vi är
inget annat än det vi gör
jag gör
är

inget
inget finns utom ytan
glittrande lockande kall
eller stum och själlös


Ur djupet stiger jag
buren av en medvetandets brutala ström
mot ytan
inget finns
utom ytan




Fri vers av yoakimu
Läst 616 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-01-17 22:15



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Tyckte om denna ...fin röst... bra läsning... fin text...
2012-01-25

  NiklasB
Älskade dikten !

Men du hade kunnat jobba mer med framförandet, skapat mer dynamik med pauseringar röst förändringar, lekt med tempo, men du har en bra röst.

Min favvo hittills!!
2011-02-08

  AgnesP
Mörk och vacker på samma gång. Fantastiskt språk/ordval. Bokmärker:)
2011-01-17
  > Nästa text
< Föregående

yoakimu
yoakimu