Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är rätt så lika

Du ock jag är rätt så lika
Varken du eller jag är särskilt rika

Vi är enkla barn
Med kläder av garn

Men ju inga skor vi har
För vi aldrig några pengar har kvar

Vi har Heller inga svar

För vi har aldrig haft en bok
som gjort oss mer klok

Vi har aldrig ens haft en penna

På att papper skriva
Som vi sen slösaktig skall riva

Men vi fortsätter vandra

Vi vet ej var vi ska hamna
eller vem vi ska omfamna

Men vi har ju varandra
Ock det går ju inte att klandra

Att vi på våra fötter

Fått djupa varaktiga sår
För vi ju bara går och går och går






Bunden vers (Rim) av Dexter Högdahl
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-19 12:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dexter Högdahl
Dexter Högdahl