Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, enligt Ulla-Britta Ahlenius´ bok om den nuvarande FN-Chefen, så skulle man kunna benämna honom som något sådant.


FN-Chefen Ban Ki Moon - En sämre cirkusdirektör ?

Ban Ki Moon (som ,förresten, tillsattes efter starka påtryckningar från USA ,under George Bush Jr:s´presidenttid) får oerhört skarp kritik i Ahlenius´bok om densamme, hon kallar honom ,bl a "ceremonimästare" och "oförmögen" att genomföra eller driva de frågor som han, som FN:s´högste befattningshavare, är tillsatt för att ansvara för . Hon berättar , bl a att han inledde sin bana med att (också det efter påtryckningar från Bush-administrationen) avskeda SAMTLIGA sina underchefer och ersätta dem med betydligt oerfarnare nya sådana ! I allra första början fick Ahlenius ( som då var Revisonschef för FN-Revisionen) ett bra intryck av Moon ,men sedan kom massavskedandena ( där ,nästan, bara Ahlenius klarade sig) och hon fick snabbt lov att ändra uppfattning . Enligt Ulla-Britta består Moons insatser under de otaliga resor som han gör (och har gjort) till världens oroligaste hörn , mestadels av upprepningar av klyschor och slitna fraser om demokrati och rättvisa, men INGA SOM HELST AKTIVA INSATSER för att sätta kraft bakom orden ! Hon saknar , framför allt, den INITIATIVKRAFT som kännetecknade förre FN-Chefen Kofi Anan (som hon, också, arbetade under) . Kofi Anan fick ju mycket kritik för att han vågade kritisera USA:s´ aggressiva utrikespolitik (vilket Ban Ki Moon, aldrig, gjort, till USA:s´stora glädje, naturligtvis) . Därför är det ju ingen överraskning att USA STÖDER Ban Ki Moon !
Denne ,av allt att döma, synnerligen inkompetente och svage FN-Chef verkar ju gå direkt i supermakten USA:s´ ledband ! Inte konstigt att FN, på senare år, framstått som en allt svagare organisation !
Det enda man kan hoppas är, att Ahlenius´ bok kan leda till att , för det första, Ban Ki Moon lämnar sitt ämbete, och för det andra , att resten av FN-länderna ,gemensamt ser till att USA:s´ inflytande över FN MINSKAR RADIKALT !
Givetvis bygger detta på att det sant, det som Ahlenius skriver, men hon ju känd som en ärlig och rakryggad kvinna så det kan vi säkert utgå från .

Källa: Radions P1 110120

-----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 298 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-20 18:16



Bookmark and Share


  Jack E. Gladh VIP
Mycket bra refererat.
2011-01-20

  Mats Henricson
Om det förhåller sig så är mig obekant......
2011-01-20

  Larz Gustafsson VIP
Alla FN:s generalsekreterare har varit och är frimurare.
2011-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska