Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom till Mig (1982)


Kom till Mig
så ska jag älska Dig
kom, sitt upp
Pegasus väntar.
Vi skall resa genom känsla och förnuft,
genom rymd, genom tid.
Bortom falskhet och dimma,
till mitt rike.

Först till Sanningens sjö,
vars vatten är rött som blod,
färgat av skönhet, styrka
och av tveklöst mod.

Vi ser Infallet dåna,
idéer kastas omkring,
för att flyta ut i Häpnadens flod.

Fantasifåglar kretsar kring ett barn,
vars ögon lyser av glädje,
när larmet är som mest ofantligt.

Alldeles intill dansar Glädjen
med Kärlekens lakejer.

"Yster dans,
evig och plågad,
helt utan sans,
här vågar man vad ingen vågat.
Här plånas jaget ut,
här dansar Vansinnet,
som i trans"

Visst finns vi med här,
i yttersta ringen.

________ . ________


Det är tidigt nu,
just bara soluppgång,
men ljuset kommer,
dalen växer och vaknar.
Här är vackert och vilt,
gaseller på flykt med vinden,
hökar och lejon på jakt,
andsträck.
Otyglad, guldbestrålad grönska,
Du och Jag.

Kom till Mig,
så skall jag älska Dig.




Fri vers av Järnkatten
Läst 269 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-23 19:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten