Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Akterseglad ängel


Hitom, bortom

Som när månens skugga
över jorden
framför solen :

hur kan inte tystnad tynga
om inte din?

hur kan inte avstånd
om inte dina?

- som utsträckt rymd
din frånvaros tyngd -

här bär mitt minne tegel
en förkrossande täthet
över mina vingars lätthet

Men dina vingars flykt
därinne är segel,
bortom

Orörlig finner du mig
hitom
i saknad
fast ingen anar

Om du åter söker på jorden :

om än levande eller död
här är jag

bortom språket och orden.





Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-01-24 17:40



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket vackert dikt om det och flyktiga i rörelsen. En dikt som känns i sitt budskap mycket närvarande.
2011-02-07

  evana
Tilltalar mig!
2011-02-06

  La Magnólia VIP
En så skör och vemodig känsla ...
2011-01-26

  Ingela Svenson VIP
en flyktig varelses lockelser, vackert formulerat!
2011-01-24

  Lena Själsöga Keijser
bilden stiger rakt in i
hjärtat
tempellunden

tack

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2011-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP