Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Krigens fula nuna återvänder alltid någonstans.


Eftertänksamhetens rus





I eftertänksamhetens bittra rus
surrar tanke
hög och låg,
hit och dit,
fram och åter,
som en oförlöst global längtan
om försoning.
Krigsens nuna, en kontrast
alltid svart
liv och död
människans historia
Luften tung att andas men
skuggan, i ögonblicket så skarp,
så ren, så självklar
att hoppet åter söker sin mening.

I eftertänksamhetens rus
brinner hjärtat
som förtärande eld
för Palestina och Afghanistan.






Fri vers av Göran Hansson
Läst 400 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-25 19:43



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Ja, dessa rader borde flera ta till sig så

istället för sådana där smäkta-in-mig-i-dig texter

hjärtskärande är dock denna texten på ett annat mer realistiskt sätt
2011-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Göran Hansson