Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lugnt nu, skriver lite..


På jobbet...

Tänker (!) ibland på hur dumt det är. Här sitter jag, 62, och ska jobba (helst till 70 eller mer) medan hundratusentals unga INTE får något jobb ! Det vore väl bättre om vi över 60 kunde få lyfta på våra häckar, erhålla en rimlig pension och gå hem ! Varför ska vi sitta som "bromsklossar" och uppta platser som kunde ersättas av en betydligt yngre person ?
Men jag har INTE råd ! OM jag tog ut pension nu så skulle jag bara ha råd med en etta med kokvrå . Det funkar INTE med två barn hemma !
Så herrar och damer politiker ! Tänk OM ! Det är NI som skapat detta knäppa system , ni TÖRS INTE ge oss 40-talister en rimlig pension vid, t ex 62 och ,därmed, skapa fler lediga jobb ! "Ladda" pensionskassan åt oss, vet ja´! Jag tror de flesta av oss skulle ,gladeligen, lämna plats åt yngre förmågor, OM vi bara hade råd ! Kanske det är så (som det "ryktas") att ni politiker är skiträdda för att pensionskassan ska SPRÄNGAS om vi 40-talister fick gå lite tidigare ? För vi 40-talister är ju alldeles "för många" (vi har ju ,"tyvärr", INTE avlidit i den utsträckning som ni politiker,egentligen, skulle finna "önskvärt") . Många av oss är, visserligen ,lite "slitna" och "maskätna", men vid god vigör i övrigt . Visst är det DÄRFÖR som ni politiker vill att vi ska sno jobb från ungdomar ända tills vi är 70 ?

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 233 gånger
Publicerad 2011-01-26 13:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Höjd pensionsålder är idioti.
2011-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska