Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag klipper liv i min tillvaro av kött och blod



jag klipper långa slitna testar
de faller, faller

spolas ned i golvbrunnen


kvar finns de friska strånas toppar
viker sig mjukt

fuktade av det friska vattnet
strilande


nerför mina axlar
det tunga kollapsar


men jag vill ej leva i ett korthus
jag vill ej leva en dröm

jag vill se, att allt som kommer till mig
har jag skapat själv

att allt som sker, sker
av kött och blod


ty drömma, får jag göra om natten
i en varm och stilla vrå

och leva får jag göra, vaken
med öppna ögon,

naken

skall jag gå







Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-28 10:20



Bookmark and Share


  Järnkatten
Oh vilken titel, ljuvare text, hopp och ljus till slut...
2011-01-28
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP