Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tufft, alla dagar i veckan !


Handbolls-VM: "Sverige - Frankrike (semifinal) !"

Såsom varande 10 procent fransos ( på mödernet) är jag "bara" 90 procent blågul !
Den första halvleken är ju till ända nu och det har varit tufft . Johan Sjöstrand skulle bara stå och fick det, har också gjort några riktigt bra räddningar, men inte nått upp till "Kroatienklass" ännu ! Kim Ekdahl-Du Riez gör ännu en kanonmatch, 4 pytsar hittills , Doder har ,tyvärr, inte märkts så mycket , ej heller Ekberg och Källman.
Dessa tre har bara gjort 4 mål tillsammans . En halvskadad Carlén har ändå satt 4 ,vilket är mycket bra ! Fler av våra tunga spelare måste komma igång och försvaret måste bli jämnare ! Blixtsnabba och starka fransoser leder nu med 15 - 12 , vi måste stoppa Giugliuo ,som redan gjort 5 och Karacic som dundrat in 3 nu ! Plus överlista världsmålvakten deras , han har gjort flera dunderräddningar redan ! Tipset mitt är ju från hjärtat, förståss : 29-26 till Sverige !
Tillbaka efter matchens slut....
29 - 26, det stämde bra, men till Frankrike och grundorsaken var att Frankrike var strået vassare, bl a hade de pilsnabbe Bertrand Giles på linjen som vi aldrig fick tag på, han langade in 7 mål ! Johan Sjöstrand nådde aldrig upp till de målvaktshöjder som han hade mot Kroatien m fl , 5 räddningar på 22 skott är inte mycket att skryta med. Mattias Andersson som kom in efter ca 10 minuter av andra halvlek började bra och var väl, totalt, bättre än Sjöstrand i denna match ! Doder gjorde ett par fina mål, Larholm och Källman likaså , men närmare än två bollar kom vi aldrig . Fransoserna lyckades också tämja Ekdal-Du Riez lite, han lyckades inte alls lika bra i andra halvleken (2 mål denna halvlek) .Världsmästarna Frankrike såg ut som världsmästare i år också och de får möta segraren i matchen Danmark - Spanien, som börjar kl 21 . Sverige ska fajtas om bronset med förloraren av ovanstående match . Jag tippar Frankrike - Danmark i final och Sverige - Spanien i bronsmatch , alltså slår danskarna Spanien ikväll ( Mitt tips 30 - 25 till Danmark ) ..

----
----




Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 334 gånger
Publicerad 2011-01-28 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska