Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I trädgården hade jag en blomma att vattna. I köket fick jag nybakat bröd med mjölk från kossorna som morfar hjälpte när de skulle kalva. Det var ett himmelrike, fullt av ormar, kattungar och tidiga morgnar. Det var mitt och min grundplåt i livet.


mormor älskade mormor

jag måste nu högt erkänna
att jag vet att du finns hos mig
allt emellanåt

du visar dig
genom att säga ord
som bara du brukade använda
ordstäv klurigheter suckar

När musa är mätt
är mjölet beskt

jag älskar dig ännu
mormor

framför allt för att du visar mig
att jag kan sånt jag inte tror
färdigheten att hitta det lugn
jag en gång hade

att du lägger din hand på min
på mitt mellangärde
när jag inte kan sova

det kom ett gudomligt lugn
av en ängels styrka

försökte göra om det
nästa dag
det var inte riktigt samma sak

men jag kan gissa att du vill
att jag ska tro
att jag själv har en kraft
att hitta lugn

att jag måste ge det tid

att ge tid
är också en sorts lugn

jag älskar dig mormor
som min egen
alldeles egen påhittade
mamma
hur skulle jag kunna göra
något annat

de fina stunder i kärlek
i omtanke
som jag kan minnas
de har jag med dig
tillsammans med
morfar på delad plats

vet ingen så osjälvisk
så omhändertagande
som Dig min sjungande
käraste käraste mormor




Fri vers av Kim VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-01-29 23:01



Bookmark and Share


  Anna*
Ömsint och vacker hyllning till en älskad ängel!
2011-01-30

  Eva Helene VIP
Med värme och igenkännande läser jag det här - tack!!
2011-01-29

  Nina Nightwish
Så vackert och kärleksfullt, applåd:)
2011-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP