Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försvar



ett skimmer av ljus
letar sig igenom skuggors brus

man skönjer så nya skuggor
gömda, där inuti

vart leder den falska tungan
vem talar sant

hon, eller
hon bredvid


jag ser genom ett torn av rädsla
tänker på dig

min spegling är uppenbar
det var en önskan,

ett mål, i sig


jag vänder och inser
fruktlösa försök

blidhet, tålamod
osjälviskhet

förminskning
förvandling


ja i samma mening
med kluvna tungor

både sant och falskt
en lögn kan klinga


i en hals,
vars sinne fallerar

där progression,
ej degrerande

får regera






Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-30 09:18



Bookmark and Share


  Järnkatten
Så dundrar du då...
2011-01-30
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP