Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oj, vilken målvaktsfight !


Bronsmatch i handbolls-VM: Sverige - Spanien !

Ett handbollsdrama utspelar sig just nu ! Johan Sjöstrand spelar ett målvaktsspel som är helt otroligt (hade 67 procent i räddningar ett tag !) , bra likaså är den spanske målvakten (57 procent) . Källman är vår bäste spelare framåt, tre mål hittills , två har Kim Ekdahl-Du Riez dundrat in ! Tyvärr fick Doder en riktig smäll och är borta från matchen och Carlén (ett mål) verkar störd av sina skador .
11- 11 i halvtid lovar stor spänning, har ju tippat 30 - 28 till Sverige. återkommer efter matchen .
Neeej ! Fjärde plats blev facit för Sverige trots bra spel av Larholm, Källman och Carlén . Doder kom tillbaks , något hämmad av skadan ,men gjorde ett par mål ändå . Avgörande faktorer var två stycken: Johan Sjöstrand klarade INTE av att upprepa det sanslösa målvaktsspelet från första halvlek (43 procent bara) och vår bäste målskytt , Källman ,blev rejält ljumskskadad mer än fem minuter innan slutet , en ouppvärmd Petersen hann inte komma in i matchen när han skulle ersätta Källman ! Ändå var grabbarna SÅ nära ! 23 - 24 slutade matchen , beklagar Sverige , kanske skulle Ekdal-Du Riez fått chansen de sista minuterna , ett misstag var , också , att ha inne Jonas Jacobsson (20), mycket orutinerad, när matchen stod och vägde, han tappade, rent amatörmässigt, två enkla bollar och var direkt orsak till två baklängesmål !
Ändå ett bra VM av Sverige, vi får komma igen med detta nya och lovande landslag , kanske lite mer aktiv coaching och fingertoppskänsla från ledarna Ohlsson och Lindgren hade förändrat ett par matcher, så de behöver också fundera lite......

----




Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 275 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-30 15:16



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Sorry , Danmark ! Frankrike var vassare och vann ,efter 2 gånger fem minuters förlängning , med 37 - 35 ! Frankrike försvarade sin VM-titel mycket tack vare fantastiske målvakten Omeyer som fantomspelade de sista minutrarna , bl a tog han minst en "bomb" från Mikkel Hansen !
2011-01-30

  Mats Henricson
Vill bara nämna att Danmark och Frankrike spelar final just nu och det är en thriller utan like, precis i sista sekunderna prickade en dansk in 31- 31 och det blev förlängning , smarta fransoser hade, dessförinnan, punktmarkerat danske sjumålskanoniären Mikkel Hansen . Återkommer efter slutet med ny kommentar .
2011-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska