Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Och, kors i taket, den är svensk !


"SOLSIDAN" - Sveriges populäraste TV-serie just nu !

Kollade in denna serie igår kväll (tror att det var en repris) och förstår varför den är populär, mycket "avancerade" och "udda" replikskiften, total avsaknad av trista klichéer , bisarr humor blandad med ren galenskap . Den utspelar sig hos den nyrika och välmående "Öfre Medelklassen" men har en folklig klang (eftersom de flesta av dessa relativt unga människor, ursprungligen, kommer från arbetarklassen och den lägre tjänstemannaklassen) , de har växt upp i hyreshus eller småhus och haft en enkel men trygg uppväxt. Nu är de rika och bor i stora mångmiljonvillor med swimmingpools och jacuzzi som standard .
Ett exempel på hur dråplig och annorlunda serien är, är en scen i sängkammaren hos ett av paren : Det är sent och den äkta mannen är kåt, han vill ha ett skjut, helt enkelt ! Frun säger att hon är trött och har ingen lust (och så skulle det väl vara slut med denna scen, men icke !) . Efter några sekunder kommer frun med ett, minst sagt, chockerande förslag (!) , på fullaste allvar: "Visserligen har jag ingen lust ,men om du BETALAR 900 kronor så kan vi knulla ändå !" Mannen , nästan svimmar, tappar halkan: "Skulle JAG, din äkta man sedan flera år, BETALA för ett skjut för att du INTE har någon lust ?" Frun :"Ja, 600 då ?" Mannen vänder ryggen till . Frun (igen): "300, mitt sista bud ?" Mannen sover redan.... RIDÅ ! Något liknande har då jag aldrig tidigare sett i en SVENSK serie !
Kommer ,sannolikt, att fortsätta att kolla denna serie !

---




Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 388 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-30 20:04



Bookmark and Share


  ULJO
Till skillnad från Herr Gusafsson som för övrigt verkar vara motståndare till det mesta här i världen så tycker jag att Solsidan är alldeles lysande.
2011-01-31

  aol
jag har aldrig kollat får väl ta en titt, ler,
2011-01-30

  Larz Gustafsson VIP
Det skiter jag fullständigt i.
Jag har rätt att tycka vad jag vill.
2011-01-30

  Mats Henricson
Om man jämför med serier som "Världens Värsta Bilförare, Grillad, Kungarna från Tylösand, Big Brother , mfl liknande . så ANSER jag att denna serie ÄR BRA ! Och att döma ut flera miljoners människors smak utan att kolla ordentligt tycker jag är rätt "tunt"......
2011-01-30

  Larz Gustafsson VIP
Sådant vägrar jag att titta på. De kan stoppa upp det.
2011-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska