Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sveriges militära strategi ändras nu, i smyg, faktiskt....


Är det goodbye med vår neutralitet ?

Vårt lands neutralitet är i ALLVARLIG FARA ! Ja, "officiellt" ÄR vi neutrala i krig och sådant, men HUR är det i verkligheten ? I Afghanistan deltar vi ,under NATOS´fana , det kan INTE kallas neutralt ! Och det är ,egentligen bara Miljöpartiet och Vänsterpartiet som "bryr sig" ! Alliansen plus sossarna verkar ha lagt sig för USA, det liknar nästan platt fall ! Sverigedemokraterna är mot Afghanistanengagemanget . Men av skäl som gör att de, knappast, kan samarbeta med Miljöpartiet och Vänstern i försöken att stoppa detta engagemang ! Min åsikt ÄR att vårt militära engagemang i Afghanistan ÄR ett FLAGRANT BROTT MOT NEUTRALITETSTANKEN ! Plus att detta "oändliga krig" (Afghanistan har haft krig i mer än 20 år i rad!) endast göder ett allt större HAT mot Västsidan (USA och övriga NATO-allierade) , inte "bara" från Al Qaida utan också från andra muslimska stater . Vi har INGET där att göra !
Och VAD har vi att vinna på att gå med USA (och de övriga i NATO) ?
Trygghet ? Nej, USA är allmänt avskytt i stora delar av världen för sin aggressiva och egoistiska utrikespolitik ,byggd på CIA-interventioner, stöd till skumma diktaturer (minns Pinochets Chile), fanatiskt kommunisthat (minns Vietnam och Kambodja/Korea), ekonomiskt motiverade krig (Irak, Saddam Hussein var bara ett svepskäl, det var ju OLJAN !) . Ja, överallt där USA drar in med sina trupper blir det blodbad och vilka drabbas värst, jo, de vanliga människorna (som USA, fullständigt, SKITER i !) .
Jag anser att Sverige INTE ska bli en liten "bondpjäs" i det "blodbesudlade , gigantiska, schackspel" som USA:s Miltära Toppstrateger spelar, med VÄRLDEN som "SPELPLAN" !!!!!

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-31 09:59



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Ännu mer "fyr i brasan" är ju "Jas-initiativet" i Libyienkonflikten !
Opportunt värre att dra i JAS i det här, det handlar ju, i själva verket, om riktigt skamlös marknadsföring av det svenska jaktplanet ! YNKLIGT av våra svenska politiker att godkänna detta ! Vår s k "neutralitet" är ju ett patetiskt skämt numera !
Olof Palme och alla andra sanna,avlidna Internationalister lär rotera i sina gravar !
2011-04-20

  Larz Gustafsson VIP
NATO är ett redskap för imperialismen.
2011-01-31

  Mats Henricson
Lustigt att läsa hur FEGA de "Kalla Kriget-supportrar" är ,som gick i svaromål gentemot mig angående denna skrift, de vågade inte ens
kommentera ÖPPET utan skickade meddelande till mig !
2011-01-31

  Julio VIP
CIA är Legitimerade lögnare
2011-01-31

  Julio VIP
Allt CIA håller på med är tyvärr ren skit
2011-01-31

  aol
en sann stark skrift
2011-01-31

  ULJO
Du har så rätt Henricson
2011-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska