Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till en nattsköterska jag inte känner




röd i ansiktet
dödstrött
efter helgens vila

biter du sönder nånting
inuti
men måste föra barnet till natt-dagis

han hade lovat hjälpa dig
för tusende gången

och du är för ensam
för att inte tro på det
en gång till

när du tittat snett
på nattrondens vackre läkare

vill du ramla ut
ur ditt miserabla liv

går på toa och gråter

spolar ner varannan tablett
du sparat till
du vet inte vad

varannan blir kvar
till en annan natt

halv åtta kryper du upp för trapporna
då hissen gått sönder
för tredje gången
på en månad

en gång visste du hur man blir arg

du öppnar dörren
och minns
att barnet blev kvar på "Lyckorusets daghem"

du orkar inte

du orkar inte

på kvällen läser du att ledarna tycker
du jobbar för litet




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-31 21:07



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Tack! nära "inhorealismi", välkommet!
2011-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP