Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla dessa fantastiska möjligheter och deras potential att realiseras

Varje morgon
när jag går till jobbet
undrar jag om jag ska möta dig
vissa dagar gör jag det, andra inte
Det beror på när jag börjar gå
och när du förstås
Om vi möts
gör vi det ofta på vägen
mellan Globen och Gullmarsplan
eller på gamla skanstullsbron
du är alltid på väg från stan,
jag på väg till
I vått och torrt möts vi
påbyltade på vintern, tunt klädda på sommarn
du är kortare än jag,
men mer vältränad
en gång hade du t o m joggingkläder
en annan gång hade du skägg
du vet det nog inte
men utanför jobbet
är du den människa jag oftast träffar
och varje gång jag ser dig, undrar jag
borde jag hälsa?
kanske inleda en konversation?
Vi kanske kan bli kompisar?

Så dumt!
Jag vet ju
hur det alltid slutar
hur du kommer se på mig
med förundran och förakt
lika bra att inte försöka
det slutar alltid på samma sätt

Varje dag
när jag går, till jobbet eller nån annanstans
undrar jag om jag ska möta dig
vissa dagar gör jag det, men oftast inte
det beror på vart jag går
och på dig förstås
vad du gör
Om vi möts
är det oftast i skolan
nångång i tunnelbanan
jag går alltid emot dig
och du
du vänder dig alltid bort
du är mindre än jag
och den vackraste jag vet
en gång bad du mig om hjälp
en annan gång log du mot mig
du förstår det nog inte
men du
är den viktigaste jag vet
och varje gång jag saknar dig, undrar jag
borde jag höra av mig?
kanske försöka träffa dig?
Vi kanske kan...?

Så dumt!
Jag vet ju
hur det alltid slutar
hur du kommer se på mig
med avsky och förakt
lika bra att inte försöka
det slutar alltid på samma sätt




Fri vers av yoakimu
Läst 243 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-01 21:20



Bookmark and Share


  wildrose
Väldigt bra skrivet. Greppar tag och stannar kvar.
2011-02-08

  you, always
känns lite som att få ett slag i magen när man läser den här, och det kan bara betyda en sak; bra skrivet!
2011-02-04

  stenen/ Yv Ericsson
Din dikt ger mig ont i magen. Jag tror man måste våga. Man måste våga bli avfärdad, gång på gång. Men alla orkar inte, det förstår jag.
Man måste också försonas och bli vän med ensamheten, det har jag gjort. Efter det blev det lättare att möta människor. tror jag.
eller jag vet inte. jag är ingen expert direkt.
Bra text som väcker många tankar.
2011-02-01

  AgnesP
Så fin.. och tankeväckande. Känner igen mig i dina ord.
2011-02-01

  Daniel_78 VIP
så jag går förbi utan att säga något
och i tankar att jag kanske border.

en mycket igenkännade, greppbar text
som jag stannar upp vid.
2011-02-01
  > Nästa text
< Föregående

yoakimu
yoakimu