Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det förgångna förblir nuet

Sorgsna melankoliska år
Passerar

Utan henne i min famn
Ett porträtt inramad i mitt minne
En kärlek som vissnat

Hjärtat berövades
skuggan blev allt mer mörkare


Vandrar med en skepnad
som bär min sorg

Genom långa vägar

Det förgångna
Förblir
Nuet

I ögona mina

Blundar
För att somna in i en djup vala

Drömmar
Skapad i
Obegränsad form

Där döden inte når mig

Då friden fängslat tiden

Nu
Hjärtat mitt dunkar lätt

För ett klurigt sätt undvika sorgsna tankar
Som klyver känslorna bitar




Fri vers av M.A.J.R
Läst 480 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2011-02-06 17:52



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Vemodsvacker.
2011-02-09

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Starkt, djupt och berörande. =)
2011-02-09

    vilgot hellros
du är grym dude
2011-02-09

  Lena Själsöga Keijser
läser
lever med
och ser hjärtvingar sakta vika ut blad
i den andning du
mäktar

vacker är din penna
tack

Tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2011-02-07

  Niclas Petersson VIP
"Det förgångna
Förblir
Nuet "

Det är lätt att bli fången där. Bra beskrivet.
Gillar.
2011-02-07

  mare VIP
Känner igen....bra formulerat om det som var..
2011-02-07

  Catharina Edin VIP
Det är underligt det där med tiden - och ju äldre man blir ju underligare blir det, skall du märka.
Jag misstänker att tiden går i cirklar.
Du skriver så bevekande, så djupt känt, det är något vackert.
2011-02-06

  Anadol
Grymt bra!
2011-02-06

  Mr Lindemann VIP
även om man som poet har en viss poetisk frihet att ändra på ord, kan jag väl här helt ärligt och med viss uppriktighet skriva att det nog var det mest grammatiskt korrekta hitintills

Sedan till själva uppbyggnaden av dikten då; att vilja fly in ett tillstånd där man inte längre nås av smärtan av den man en gång älskade, får jag det till
2011-02-06

    Max Poisé
Bravissimo!
2011-02-06

  Ninananonia VIP
Så sorgligt.
Så fantastiskt skrivet. Applåder från mig.
2011-02-06

  Erik Hall
Riktigt bra!
2011-02-06
  > Nästa text
< Föregående

M.A.J.R
M.A.J.R