Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dessa tröttsamma offer (100 ord)

Hon satt i sandlådan. I sin egen värld. Lycklig med tillvaron och full av drömmar om sina skapelseverk. I full färd med att göra en sandkaka till. I hennes inre fanns glädje och kärlek. Harmoni.

Så slets spaden ur hennes hand. Chockad tittade hon på pojken som hade tagit den. Hennes läpp började darra och gråten kom. All glädje togs ifrån henne.  

“Gör dig inte till offer”, sa pojkens mamma i en förlöjligande ton, och lade ansvaret på henne.
Så blev hon gjord till syndare.
För den som kastar första stenen är utan synd.

Eller hur var det nu igen?

 

 

 

 

 




Fri vers av leelee
Läst 273 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-02-07 12:08



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
välfunnet med en gammal liknelse i ny träffande tappning - Super!
2011-02-09

  Larz Gustafsson VIP
Jag HATAR det där skitsnacket om att man inte ska göra sig till offer.
2011-02-09

  ~Leonardo~
Tänker på mammans hårda ord...och uppfostrande i allmänhet.
vad får barnen för kunskaper och lärdom av detta?
flickor...beväpnen eder!
2011-02-08

    ej medlem längre
Denna text säger så mycket.. om sandlådekonflikter bland små barn... men ändå mer om sandlådekonflikter mellan vuxna.
Att du vänt på bibelcitatet ser jag som medvetet.. för att ytterligare få fram din poäng... om orättvisan i situationen. Jag kommer att tänka på många fall i vuxenvärlden där din träffande text passar in. Bra!
2011-02-07

  erkki
Man frågar sig så intensivt. Var finns trösten?
Är trösten och förlåtelsen varandras spegelbilder?

Det där med första stenen gällde en s k synderska som skulle stenas till döds. Ett välfunnet Jesus-påpekande i en hemsk situation. Men jag får inte in det i den här situationen.
2011-02-07

  walborg
Ledsam vardaglig berättelse och tyvärr trist upplevelse att inte få tröst när man är besviken och olycklig. Men syndare?
Enligt Bibeln var Jesus med vid en stenkastning av en kvinna som haft en man som hon älskat. Jesus ingrep genom att säga:
Den som är utan synd må kasta första stenen.
2011-02-07
  > Nästa text
< Föregående

leelee