Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge mig



att finna något
i detta

sus, vore begåvning

rus, liv

en stående ovation

tackar jag ödmjukt


när jag faller ner

rispar mina fingrar
på murar

marmor, skulptera
din skönhet förstelnad


brus, önskar höra
ljus

glimtar i natten, klirret
kristaller


gömd, en skattkista
på botten

gömd bland koraller
exotiska fiskar

så ge mig synen tillbaks


sanden i hålan
sänker mig, strandar

där bland förgiftat vatten

ge mig att dricka
en opiat


en rast, en liten stund

bara en liten stund av
tillfredställelse


en lugn närhet, medvetenhet
en nyckel

ett bord


ett ord, en kyss


en evighet







Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-08 17:27



Bookmark and Share


  Järnkatten
Mmmm....så enkelt eller hur...
2011-02-08

  Lena Själsöga Keijser
vi oges av så myckna brus
bakgrundsljud
vilka är utan att vi egentligen vet
vi upplever det vid exempelvis strömavbrott
dessa brus
förgiftar våra vatten
vi är vackra hav
i de stunder brusen är i den styrka du skriver
kan det vara av godo tända ett ljus
samt verkligen fokusera hela sitt väsen
med lågan

jag vet
det är svårt
det är dock välgörande

tack

Tack att Kvällens Skönhet Andas Med Dig

Själsöga
2011-02-08
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP